Csillandscape

Csillandscape

Zenészek kényszerpihenőn – Ricky

2021. január 23. - Csilla Udvardi

Mai interjúalanyom Haddad Henrik, Ricky, aki a ’90-es végén alakult Picasso Branch-ból vált ismertté, majd egy évtizedig tagja volt a PartYssimo zenekarnak. Jelenleg az akusztikus stílust képviselő Just B’Coz és a legkedveltebb talpalávaló repertoárt játszó Ricky Party’n zenekar énekese, vezetője.

maxresdefault.jpg

Hogy vagy? Hogy viseled a „munkanélküliséget”?

- Köszönöm a kérdést, igyekszem jól lenni... Próbálok a jelenlegi helyzet jó oldalára koncentrálni. Mert szerintem van az is, még ha kevésbé látható. A munkával kapcsolatban, azt hiszem, van egy óriási tévedés... Egyáltalán nem vagyunk munka nélkül, sőt... Jövedelem nélkül maradtunk, mert a hivatásunk azon részét zárolták, amiből a bevételeinek vannak, legalábbis a rendezvény szektorban. Vannak támogatások, amit köszönünk szépen, de a kiesett koncerteket nem helyettesíti, se anyagilag, se mentálisan.

Mennyiben változott meg az életed, amióta nem lehet színpadra lépni? Lett esetleg olyan időtöltés: sport, hobbi, egyéb tevékenység, amit azóta űzöl?

- Azt gondolom mindnyájunk élete megváltozott, és új teret keres magának az a közeg, ahol mi levegőhöz juthatunk... On-line koncertekkel próbálkozunk, de ez nem olyan, mint amikor élőben találkozunk a közönséggel... Mivel új feladatok vannak, amik mind nagy kihívással járnak, ezek eléggé lekötik az energiánkat. Bízom abban, hogy tavasszal lesz alkalmunk mindezt realizálni.

001_molnarstudio_web.jpg

Az idei karácsony gondolom, számodra is más lesz. Miben tér majd el a megszokottól?

-  Nagyon szeretném, ha az idei karácsony nem térne el az eddigiektől. Számomra a karácsony az, amikor megállunk egy kicsit, és egymásra figyelünk. Elsősorban a családommal. 4 gyerekem van, nekem ez a karácsony!

Sok zenekar/énekes jelentkezik be a facebookon élőben, hosszabb-rövidebb koncerttel lepve meg a rajongókat. Tervezel esetleg ilyet?

- Abszolút. Az Off Kultur YouTube csatornán jelent meg on-line karácsonyi koncertünk, és hamarosan lesz egy hagyományos koncert is zenekarommal. Ezen kívül Raktár koncerten is volt alkalmunk zenélni, ami hamarosan napvilágot lát.

131895135_3529132157172569_1109931266539726123_n.jpg

Készülsz valamilyen meglepetéssel vagy extra produkcióval a rajongóid számára, ha majd ismét lehet zenélni?

- Igen, de a részleteket egyelőre nem szabad elárulnom, de annyit talán igen, hogy teljesen új szerepben énekelhetek, olyan dalokat, amilyeneket azelőtt sosem, és mindezt monumentális körülmények között...

A bejegyzés trackback címe:

https://csillandscape.blog.hu/api/trackback/id/tr5316400674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása