Csillandscape

Csillandscape

Zenészek kényszerpihenőn – Popper Péter

2021. január 23. - Csilla Udvardi

Popper Pétert leginkább a Step együttesből ismerhettük meg, de játszott a Citrom, a Kanguru és az Oké együttesben is. Közreműködőként részt vett többek között Lulu (Berkes Gabi), Flipper Öcsi, Pintácsi Viki lemezein, mint zeneszerző vagy hangszerelő. Együtt dolgozott Keresztes Ildikóval, Pál Dénessel, Somorjai Ilonával (Miss Bee-vel), Széles Izával, Tabáni Istvánnal és Vincze Lillával is.

Interjú-sorozatom mostani részében Pétert faggattam a mindennapjairól.

vik_8335.jpg

Hogy vagy? Hogy viseled a „munkanélküliséget”?

- A bezártságot nehezebben. Tavasszal sokat futottam, kirándultam és bringáztam. Most jobban beszorul az ember.

Mennyiben változott meg az életed, amióta nem lehet színpadra lépni? Lett esetleg olyan új időtöltés, sport, hobbi, egyéb tevékenység, amit azóta űzöl?

- Nincs új hobbim. Munkával töltöm az időm. Gyakorlás, dalok, befejezetlen CD, tanulás, olyan dolgok, amikre a normál hétköznapokban nem lenne idő. Magam vágom a mini házi klipjeimet, és pl. most tanultam meg egy új vágóprogramot. 

Sok zenekar/énekes jelentkezik be a facebookon élőben, hosszabb-rövidebb koncerttel lepve meg a rajongókat. Ahogy láttam, te is élsz ezzel a lehetőséggel. Mikor várható a következő élő bejelentkezésed?

- Tavasszal sokat jelentkeztem be. Akkor alakult Sipos Petivel a Balkon Fanatik. Az erkélyemről volt az első bejelentkezés, és kb. 7000-en követték élőben, majd több, mint egymillióan megnézték pár nap alatt. Akkor ez inspirált, és több ilyen élőzést csináltunk együtt is, meg egyedül is. Most ősszel kevesebbet jelentkeztem be. Nem volt hozzá igazi hangulatom. Amikor volt, akkor megtettem, és inkább a saját dalokat preferáltam, mert azokat kevesebbet játszom élőben. De pár feldolgozást, klipet feltettem a YouTube csatornámra.

Sok éven keresztül blogot írtál. Miért hagytad abba? Most, hogy a vírus miatt jobban be vagyunk zárva, nem gondoltál rá, hogy folytasd?

Nem tudom, akkor csak úgy jött. Most nem jön annyira, de sokat gondolok rá, és van, hogy van téma is, de idő nincs. Most lenne idő, de nem jön.

84002454_10157724636428186_2118462480966483968_o.jpg

Rengeteg dal született általad az elmúlt évek során. Várható mostanában új dal tőled? Ha igen, kb. mikor?

Folyamatosan dolgozom a háttérben. Játszom Vincze Lillával is, és vele készülünk egy lemezzel. Hogy mikor jelenne meg, azt pontosan nem tudom, de idén. Saját anyagon is dolgozom. Ha majd összeáll, publikálom.

Nagyon tetszik a weboldaladon olvasható ars poeticad. Teljes mértékben egyetértek vele.

„Fura világban élünk, és kicsit megváltozott minden, de hiszem és vallom, hogy Mi magunk képesek vagyunk ezen javítani, ha a saját környezetünkben betartjuk a megfelelő erkölcsi, etikai határokat, szeretetben élünk és próbáljuk rendezni, rendszerezni dolgainkat, és ez kihat és tovább gyűrűz - mint folyóba vetett kő a tágabb környezetünkre is - és ekkor mi már tettünk valamit egy jobb világért. Ne másra várjunk, hogy tegyen valamit, hanem mi magunk tegyünk. Ne mástól várjuk a boldogságunkat, hanem magunkban keressük azt. Az első lépést nekünk kell megtenni, nem a másikra várni. Én így gondolkodom és így próbálok élni, még ha néha nehéz is. Dalaimmal, zenémmel is ezt szeretném szolgálni.” (www.popperdalok.hu/)

49948875_10156743145153186_5052945671313686528_o.jpg

Hogy érzed, a koronavírus miatt kialakult helyzet mennyiben változtatta/ változtatja meg az embereket?  Megtették azt a bizonyos első lépést a világ jobbá tételére?

Sajnos, nem látok nagy változást. Inkább azoknál észlelhető, akiknél történt valami a családban vagy a közvetlen környezetében. Amúgy nagy igény lenne az empátiára, mert az kihalófélben van a világban, úgy érzem.  A fogyasztói társadalom csapdájában élünk, most egy kicsit korlátozva vagyunk, így talán megértjük, mennyire nem csak a pénz számít. Igyekszem olyan oldalakat olvasni, ahol pozitív dolgokat tapasztalok, és nem negatívat, pánikkeltést. Ezért nem nézek TV műsorokat, csak filmeket, koncerteket. 

Ha majd feloldják a korlátozásokat, és újra találkozhatsz a közönségeddel, az első ilyen alkalmakra tervezel-e valamilyen meglepetést vagy extra produkciót?

Akkora öröm lesz, ha újra indul az élet, hogy nem kell meglepetés, extra produkció, szerintem. Örülni fog az ember, hogy újra szabadon lélegezhet, és teheti a dolgát. Addig is a töltődés a fontos. Persze meg kell találni a forrást. És megtartani a kondíciónkat zeneileg, fizikailag és szellemileg. Ezen vagyok én is.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillandscape.blog.hu/api/trackback/id/tr5516401008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása