Csillandscape

Csillandscape

900 millió forintos támogatást kaptak az állatkertek

2021. január 23. - Csilla Udvardi

007.JPG

Az elmúlt év nem volt könnyű a hazai állatkertek számára. A vírushelyzet miatt tavasszal és ősszel is be kellett zárniuk, ami igen nagy mértékű bevételkiesést jelentett, míg a költségeik szinte egyáltalán nem csökkentek. 2019-ben a Magyar Állatkertek Szövetségének állatkertjei még közel 3,6 millió látogatót fogadtak, tavaly viszont a tavaszi és év végi bezárás miatt jelentős bevételkieséssel kellett számolnunk. Éppen ezért a Magyar Állatkertek Szövetsége segítséget kért az államtól, hogy az állatkertek továbbra is biztosítani tudják a működésüket.

018.JPG

Decemberben a kormány a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében 900 millió forint állami támogatást ítélt meg 13 hazai állatkertnek. Ezt az összeget a bevételkiesés mértéke alapján, arányosan osztották szét az állatkertek között. Pl. a Szegedi Vadaspark 55 millió forint támogatáshoz jutott. A segítség valamennyi állatkert számára jól jön, hiszen az állatoknak folyamatos ellátásra van szükségük. Sőt, az élet a bezárás után sem állt meg. Sorra születnek a parkokban az új kis jövevények.

„Bízunk benne, hogy tavasszal már újra fogadni tudjuk a látogatóinkat. A kizöldülő természet és az állatok látványa kellemes kikapcsolódást nyújt majd, amely feledteti az elmúlt év nehézségeit, kihívásait.” -írta a Szegedi Vadaspark a honlapján.

029.JPG

A fotók a Szegedi Vadasparkban készültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillandscape.blog.hu/api/trackback/id/tr4616401074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása