Csillandscape

Csillandscape

Mi jöhet még az idei évben?

Magyarországon is érezhető volt a horvátországi földrengés

2021. január 23. - Csilla Udvardi

A horvátországi Sisak közelében, Zágrábtól délre, mintegy 50 km-re volt az epicentruma annak a 6,4-es erősségű földrengésnek, amelynek hatása még itt Magyarországon is érezhető volt. Ma 12 óra 20 perc környékén számos megyében megmozdult a föld. Nem csak a déli megyékből, de Budapestről, Fejér, és Veszprém megyéből is érkezett hír a földmozgásról.

petrinya01.jpg

A facebookon sorra jelentek meg a posztok, amelyekben az emberek leírták, hogy kilengtek a csillárok, megmozdultak a bútorok, a karácsonyfák táncot jártak, az akvárium vize hullámzani kezdett. Volt, aki videóval is alátámasztotta ezt.

A jelentések szerint a rengés érintette Bosznia-Hercegovinát, Csehországot, Horvátországot, Olaszországot, Montenegrót, Romániát. Szlovákiát, Szlovéniát, Szerbiát és Ausztriát is.

petrinya02.jpg

A mai földrengés már nem az első volt az elmúlt napokban. Zágrábban hétfőn kora reggel 5,2-es erősségű rengést mértek. A nagyobb erősségű rengést több kisebb utórengés is követte.

Bár ugyan a hétfői földmozgások után a szakemberek kevés esélyt adtak egy erősebb rengésnek, azonban a mai jóval meghaladta a tegnapit. A horvátországi Petrinyából súlyos károkat jelentettek.

Mint ahogy egy ismerősöm félig tréfásan megjegyezte: „egy közepes sáskajárás még pont belefér az idei évbe”…

eqterewxeaat20e.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://csillandscape.blog.hu/api/trackback/id/tr6216400830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása